Opvoeding

Wanneer je een hond wil opvoeden heb je nood aan goede informatie en begeleiding. In Happy Dog kan bij het inschrijven 5 theorie lesjes volgen waarin je leert wat een hond nodig heeft, hoe je de socialisatie aanpakt, wat de beste manier van communiceren is, hoe honden zich onderling gedragen, hoe kinderen en honden best met elkaar omgaan en nog zoveel meer. Ook tijdens de aansluitende praktijk lessen ligt de focus op aandacht kunnen vragen, rustig zijn, wandelen zonder trekken en de hond bij je kunnen roepen. Tevens worden oefeningen geleerd die aanvullend zijn bij een leuke en plezierige opvoeding.

Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid is ideaal voor wie een goed luisterende hond wil. Wekelijks trainen de groepen dagelijkse situaties met veel omgevingsprikkels. Lawaai, weersinvloeden, verkeer en andere honden hebben op deze honden weinig invloed.

FCI-Obedience

Bij het FCI-obedience programma ligt het accent op een hoge graad van gehoorzaamheid en perfectie. Het programma kent vier klassen: Beginners, 1, 2 en 3.

FCI-obedience is een tak van hondensport waaraan veel verschillende rassen meedoen. Het FCI-obedience programma is opgebouwd uit oefeningen als:

Zitten en liggen in groep
Vrij volgen
Zit, lig en staan tijdens het volgen
Oproepen en onderbreken op bevel
Vooruit sturen naar een vak
Vooruitsturen, terug komen met apport en sprong
Richtingapport
Houdingen op afstand
Sorteren op geur

Per niveau worden de opdrachten gecompliceerder en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen.
Filmpje gemaakt door Ingmar Sioen

Agility

Agility is de laatste jaren razend populair geworden.

Bij Agility moet de hond zo snel mogelijk met zo min mogelijk fouten een hindernisbaan afleggen, met hoogtesprongen, klimschutting, wip, slalompaaltjes, …

Om aan Agility deel te kunnen nemen moet de hond goed onder controle van de geleider staan. De hond loopt los en komt als de geleider hem roept, hij blijft wachten als de geleider dit vraagt en is sociaal naar andere honden. Voordien wat gehoorzaamheid trainen is dus noodzakelijk.

Voor de deelname aan de wedstrijden is een Agilitybrevet vereist. Alle honden geboren vanaf 1 januari 2007 dienen ook een test sociaal gedrag voor te leggen om te kunnen deelnemen aan het Agilitybrevet.

Hond en geleider dienen voldoende gezond en fit te zijn om de sport te beoefenen.

De minimum leeftijd voor de hond (vastgesteld door de Raad van Beheer) om met behendigheidstrainingen te mogen beginnen is 1 jaar. Landelijke wedstrijden onder auspiciën van KNK “Cinophilia” staan open vanaf 18 maanden.

Dogtrekking

Dit is wandelen met je hond mee. De omvang van zulke activiteit kan alle vormen aannemen, bvb. een wandeling met een afstand van 8km door het bos of een extremere vorm, een meerdaagse in de Ardennen. Onze doelstelling is een programma te onderhouden in, uithouding tijdens het wandelen, kamperen … De trainingen bereiden ons voor op deelname aan meerdaagse activiteiten.