Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid is ideaal voor wie een goed opgevoede hond wil. Wekelijks trainen de groepen dagelijkse situaties met veel omgevingsprikkels. Lawaai, weersinvloeden, verkeer en andere honden hebben op deze honden weinig invloed.

Obedience

https://www.youtube.com/watch?v=5QOBaUHZeFo
Filmpje gemaakt door Ingmar Sioen

Agility

Agility is de laatste jaren razend populair geworden.

Bij Agility moet de hond zo snel mogelijk met zo min mogelijk fouten een hindernisbaan afleggen, met hoogtesprongen, klimschutting, wip, slalompaaltjes, …

Om aan Agility deel te kunnen nemen moet de hond goed onder controle van de geleider staan. De hond loopt los en komt als de geleider hem roept, hij blijft wachten als de geleider dit vraagt en is sociaal naar andere honden. Voordien wat gehoorzaamheid trainen is dus noodzakelijk.

Voor de deelname aan de wedstrijden is een Agilitybrevet vereist. Alle honden geboren vanaf 1 januari 2007 dienen ook een test sociaal gedrag voor te leggen om te kunnen deelnemen aan het Agilitybrevet.

Hond en geleider dienen voldoende gezond en fit te zijn om de sport te beoefenen.

De minimum leeftijd voor de hond (vastgesteld door de Raad van Beheer) om met behendigheidstrainingen te mogen beginnen is 1 jaar. Landelijke wedstrijden onder auspiciën van KNK “Cinophilia” staan open vanaf 18 maanden.

Dogtrekking

Dit is wandelen in de vorm van een oriëntatieloop met je hond mee. De omvang van zulke activiteit kan alle vormen aannemen, bvb. een wandeling met een afstand van 8km door het bos of een extremere vorm, een meerdaagse in de Ardennen. Onze doelstelling is een programma te onderhouden in, uithouding tijdens het wandelen, basis-kamperen, kaartlezen & kompaslopen… De trainingen bereiden ons voor op deelname aan meerdaagse activiteiten.

Agenda 2017 Happy Outdoor Dog:

11 februari: Valentijnswandeling

11 maart: Voorjaarswandeling

15 april: Paaswandeling

13 mei: lentewandeling

23-26 juni: wandelweekend Hechtel-Eksel

15 juli: zomerwandeling

25-26 augustus: wandelweekend Happy Dog

23 september: Herfstwandeling

21 oktober: Halloweenwandeling

18 november: Fin de Saison

23 december: Kerstwandeling